Avocado spread op desembrood

Dit is een heerlijk recept voor als je jezelf of een ander wilt verwennen met een lekkere brunch of lunch. Avocado en ei zijn een gouden combinatie als broodbeleg, omdat het ontzettend lekker is en je krijgt gelijk je dosis goede vetten en eiwitten binnen. In dit recept maken we van de avocado een superlekkere spread: feest op je brood!

INGREDIËNTEN

  • 2 avocado’s

  • 1 bosui

  • Een halve citroen

  • Handje verse basilicum

  • 2 eieren

  • Twee sneetjes volkoren desembrood

  • Peper en zout

BEREIDING

Kook de eieren in 5 minuten gaar. Als je van hardgekookt houd, kook je de eieren 8 minuten.

Prak de avocado in een kom, snijd de bosui en basilicum klein en voeg toe aan de avocado. Knijp de citroen uit (tip: knijp het uit boven je vingers zodat je de pitjes kunt opvangen en de sap er langs loopt) en roer het mengsel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel chilivlokken toe voor voor een licht pittige smaak.

Toast de broodjes eventueel en beleg de sneetjes met de avocadosalsa en leg er een half eitje op. Eet smakelijk!