Bananen brood

Ingrediënten

  • 2,5 ons havervlokken

  • 4 ons rijpe tot overrijpe bananen, geprakt

  • 1 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 3/4 theelepel bakpoeder

  • 3/4 theelepel zout

  • 1 x 1/2 theelepel vanille extract

  • 1/3 kopje melk of plantaardige olie

  • 1/2 kopje ahorn siroop, agave siroop of honing

  • 1 x 1/2 eetlepel azijn

Bereiding

Verwarm de oven tot 180 graden en vet een broodblik goed in (ook in de hoekjes en boven in)

Doe de havervlokken in een blender en vermaal totdat het een fijn poeder is. Doe daarna alle andere ingrediënten erbij en meng deze tot een homogene massa.

Verdeel het mengsel gelijkelijk in het broodblik en zet hem daarna in het midden van de oven.

Laat het brood ca. 35 minuten bakken, zet dan de temperatuur op 0, maar open de oven niet.

Na 10 minuten kan het blik uit de oven. Laat helemaal afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Eet smakelijk!