Bee Leader

De bijenpopulatie neemt wereldwijd in snel tempo af de laatste Jaren. Dit is een serieus probleem voor ons allemaal. Veel mensen maken zich zorgen over dit bijen-probleem. De bijen zitten in een moeilijke tijd en hebben onze hulp hard nodig. Het is verassend dat zo'n klein insect door zoveel obstakels wordt gehinderd in zijn zoektocht naar nectar.

Bee Leader is een leuk spel waarin je leert wat een bij zoal mee kan maken. De app laat je de wereld beleven vanuit het oogpunt van een bij. Het doel is om, net zoals in het werkelijke leven van een werkbij, zo snel mogelijk zoveel mogelijk honing te verzamelen en in te leveren in de bijenkorf. Je vliegt rond de wereld en passeert daarbij, naarmate het spel vordert, verschillende werelden: van woestijnen, via het platteland en steden tot aan eilanden. Hoe sneller je de nectar weer inlevert bij het nest hoe meer honing je verdient en hoe sneller je naar de volgende wereld kunt.

Onderweg kun je allerlei bonussen verdienen: nectar, honing, tijd en extra hulpbijen die je helpen met nectar verzamelen.

Iedere wereld heeft zijn eigen obstakels, vijanden, bloemen en andere leuke bonussen die je kunt winnen. Sommige werelden zijn klein, andere groot en je komt iedere keer verrassingen tegen in je tocht van bloem naar bloem.

Het spel is mooi ontworpen en je leert spelenderwijs iets over het leven van een bij. Bee Leader is gratis beschikbaar voor iOS en Android gebruikers.

Dus download de app, begin met werken als een bij en kijk vooral uit voor vijanden, slecht weer en andere obstakels!