BodySpace

Wie ooit getraind heeft om een six-pack te krijgen, weet dat daar een intens trainingsschema en een streng dieet voor gevolgd moet worden. Voor sommigen is dat geen probleem maar veel anderen hebben moeite met het langdurig volgen van een streng regime.

De laatste jaren zijn er talloze, geweldige apps op de markt gekomen, die trainingsschema's aanbieden. Door middel van geavanceerde techniek helpen ze je gemotiveerd te blijven en delen ze je prestaties via social media. Deze apps richten zich echter veelal op afvallen, het opbouwen van conditie of het bereiken van doelstellingen (bijvoorbeeld hardlopen of fietsen).

BodySpace richt zich, als één van de weinige apps, op het shapen van je lichaam. Het helpt body builders om bepaalde spiergroepen te trainen door het aanbieden van specifieke oefeningen en het sturen van herinneringen.

Er is inmiddels een database beschikbaar met duizenden workouts en programma's die zijn samengesteld door professionele trainers en andere gebruikers.

Zodra je gekozen hebt voor een bepaald trainingsschema, ontvang je dagelijks een to-do lijstje en reminders. Bovendien kun je online medegebruikers raadplegen en heb je de beschikking over een grote hoeveelheid trainings-tips en instructie video's. De app houdt ook je prestaties bij, analyseert ze en produceert daarvan gedetailleerde rapporten.

Met BodySpace creëer je je eigen personal trainer en hoef je geen duur lidmaatschap meer af te sluiten bij een trendy sportschool.

BodySpace is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.