Het leukste aan vegan recepten is wanneer je niet doorhebt dat je ook daadwerkelijk vegan eet. Dit recept lenen we daarom ook van Gaz van Avant garde vegan, hij is namelijk de beste in het ‘veganizen’ van gerechten. Deze flespompoen is gevuld met een overheerlijke kaasvulling, maar het is geen kaas. Je hebt nog nooit zoiets heerlijks geproefd. Verras je gasten en… jezelf!
Ingrediënten
1 flespompoen
2 el plantaardige olie
1 prei
2 teentjes knoflook
2 el verse salie
Voor de ‘kaas’saus:
30 gram margarine
30 gram bloem
750 ml soja- of cashewmelk
1/2 ui
1 laurierblad
Snuf nootmuskaat
Snufje zeezout & Peper
125 gram geraspte veganistische kaas
1 el edelgist
Bereiding
Was de pompoen en halveer in de lengte. Rooster de pompoenhelften ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C tot ze zacht zijn.
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en laat ongeveer een centimeter aan de randen. Zet het vruchtvlees opzij, dit gebruiken we later. Leg de pompoenhelften op een bakplaat. Hak de ui, prei, knoflook en salie fijn.
Doe de plantaardige melk in een pan met de ui, het laurierblad en nootmuskaat, peper en zout en zet de pan op laag vuur.
Doe vervolgens de olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei, knoflook en salie 3 à 4 minuten. Haal dan van het vuur.
Laat de margarine smelten in een andere pan en zet op laat vuur. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Kook het mengsel al roerend een paar minuten totdat het een pasta-achtige consistentie is geworden. Klop hier beetje bij beetje de melk doorheen, totdat er een romige saus ontstaat. Voeg vervolgens veganistische kaas en edelgist toe om het kazig te maken.
Spatel het preimengsel en een deel van de pompoenvulling door de kaassaus en schep het mengsel vervolgens in de uitgeholde pompoenhelften. Bak de gevulde pompoen 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met gedroogde chiliflokken. Bon appetit!