Chiapudding met mango en kokos

Chiazaadjes zitten bomvol eiwitten en omega 3, én ze zijn koolhydraatarm. Een ontbijtje met chiazaad als hoofdingrediënt is dus zo’n slecht idee nog niet. Chiapudding is supermakkelijk om te maken en met de neutrale smaak maken de ingrediënten en toppings het gerecht.

Ingrediënten

  • 5 el chiazaad
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 mango
  • kokossnippers
  • amandelschaafsel

Bereiding

Wanneer chiazaad met vocht in aanraking komt, ontstaat er een soort geleilaagje rond het zaadje, waardoor je er makkelijk pudding van maakt. Meng het kokosmelk met de chiazaad en zet minimaal twee uur in de koelkast. Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten staan. Roer de pudding hierna goed door.

Pureer de mango in een blender. Bewaar een paar stukjes als topping. Doe de puree in een glas, gevolgd door de pudding. Garneer met de overige stukjes mango, kokossnippers en amandelschaafsel. Eet smakelijk!