Courgette pasta met garnalen

Een heel makkelijk en snel recept met courgette als pasta. Dit is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het net zo lekker is als pasta, maar met veel minder koolhydraten. Het beste kan je de zuchinni, zoals ze het ook wel noemen, maken met een speciale spiralizer (spiraalsnijder) maar als je die niet in huis hebt kan het ook met een julienne snijder. Je kan het zelfs kant en klaar gesneden kopen in sommige supermarkten, maar het is beter om het vers te maken.

INGREDIËNTEN

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 courgettes

  • Zout

  • Verse peper

  • 12 biologische jumbogarnalen, gepeld en schoongemaakt

  • Bakje kerstomaten

  • Hand basilicumblaadjes

  • 15 gram pijnboompitten

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 geperste teentjes knoflook, peper en zout in een kom. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en gooi het olijfoliemengsel eroverheen. Meng het goed door elkaar zodat de tomaatjes goed bedekt zijn met de olijfolie. Plaats het in de oven en doe het ongeveer 20 minuten in de oven. Je kan zien dat de tomaatjes klaar zijn als het velletje een beetje los begint te raken.

  2. Maak ondertussen de pesto door de basilicumblaadjes te pureren met twee teentjes knoflook, pijnboompitjes, olijfolie, peper en zout.

  3. Was de courgettes en snij ze in de breedte door de helft. Maak met je spiralizer of julienne snijder spaghettireepjes.

  4. Breng de garnalen op smaak met peper en zout.

  5. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hier de garnalen in tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet even opzij.

  6. Bak in dezelfde pan de courgettepasta heel kort aan. Roer de pesto er door. Voeg de garnalen toe en bak het samen nog even aan.

  7. Serveer het gerecht met de tomaatjes erop. Gebruik ook de olie waar de tomaatjes in hebben gegaard voor extra smaak.

Eet smakelijk!