Een gezonde financiële toekomst?

Een gezonde financiële toekomst? Het kan sneller dan u denkt!

Voor sommigen betekent een gezonde financiële toekomst dat men zich geen zorgen hoeft te maken over de huidige en toekomstige inkomsten en uitgaven. Voor vele het ultieme gevoel omdat men in staat is onverwachte financiële tegenslagen te overwinnen. Maar laten we nu in Nederland met de situatie zitten dat er honderdduizenden mensen zijn die piekeren over hun toekomst. Mensen die ondanks een leven lang hard werken, weinig of geen buffers hebben. En ook niet weten of men een stabiel pensioen tegemoet kan zien.

Gemiddeld Nederland in loondienst verdient € 34.000, maar ondernemers verdienen gemiddeld nog minder. Dit is niet toereikend voor financiële stabiliteit. Ik denk dat het mogelijk is door slim te ondernemen om in je financiële situatie verandering te brengen.

Ondernemen kan iedereen leren, maar niet iedereen staat hier voor open.

Wat zou er gebeuren als je besluit om op een nieuwe manier te gaan ondernemen waarbij de onderneming voor u werkt. Bij het traditioneel ondernemen bent u de werknemer binnen uw eigen bedrijf. U ruilt uw werkzame uren in voor geld. Zodra u niet langer in staat bent om te werken stopt uw inkomen.

Wat dan? Waar komt dan uw inkomen vandaan? Uw pensioenopbouw stopt, als u al pensioen opbouwt. De gemiddelde ondernemer verdient niet genoeg om te reserveren voor pensioen. Mocht u wel pensioen hebben opgebouwd bent u afhankelijk van de regels van een pensioenfonds, over het algemeen ook geen ideale situatie omdat u hier zelf geen invloed op heeft.

Een voorbeeld hiervan is: u bent verplicht te blijven werken tot u 67 jaar bent. U gaat langer werken en meer betalen en ontvangt uiteindelijk minder. Mocht u overlijden voor uw 67ste dan is uw pensioenkapitaal sterftewinst voor het pensioenfonds/verzekeraar.

Mocht u traditioneel willen ondernemen, verwachten de banken dat u beschikt over een eigen startkapitaal en u dient ook uw eigen inkomen voor te kunnen financieren. Het starten van een eigen bedrijf is op deze manier niet voor iedereen weggelegd. De aanloopkosten voor het starten van een eigen bedrijf zijn zeer hoog. U moet hierbij denken aan het aanschaffen van voorraden, het voorfinancieren van personeelskosten, huren van panden, enz.

Als zelfstandig fysiotherapeut zat ik zelf ook in deze situatie, gebonden aan een locatie, veel personeel, hele hoge aanloopkosten en uiteindelijk bepaalde nog steeds de overheid en de zorgverzekeraars hoeveel uren ik mocht werken, hoeveel klanten ik mocht behandelen, hoe ik ze moest behandelen en welk uurtarief ik mocht hanteren. Ik besloot dat het slimmer kon en plande een paar uur per week in om een andere onderneming te starten. Uit deze onderneming is Beyuna ontstaan.

Hoe werkt Beyuna?

Voor een paar honderd euro start je bij Beyuna je eigen bedrijf. Je hebt gelijk de beschikking over een complete website met een Cloud Office die jouw administratie bijhoudt. Je ontvangt een business manual, producten om te gebruiken en om te samplen. Beyuna biedt gestandaardiseerde trainingen en biedt je alle hulpmiddelen zoals folders, een app, newsroom, enz.

• Beyuna beheert de voorraad die jij dus niet hoeft in te kopen en ontwikkelt de producten op grond van de vraag in de markt.

• Bij vergroting van jouw omzet, stijgen jouw kosten niet zoals bij een traditioneel bedrijf

• Beyuna kan namens jou direct aan jouw klanten producten leveren. Het debiteurenbeheer wordt op deze manier uit jouw handen genomen.

• Bol.com is hier een goed voorbeeld van. Bij de aankoop van een wasmachine zal deze door Bol.com via de fabrikant aan jou worden geleverd.

• Uit deze transacties ontvangt u een direct inkomen.

• U werkt op deze manier locatie onafhankelijk, het enige dat van belang is dat u beschikt over een computer!

Het mag duidelijk zijn dat wanneer u meer klanten heeft er bij Beyuna meer mensen aan het werk gaan. U ruilt dus niet uw uren in voor geld.

Uw klanten kunnen hetzelfde doen en doen het ook! Mond tot mond reclame is nog altijd de beste reclame. U brengt dat nu al dagelijks in de praktijk door de praten over uw ervaringen, hierdoor ontstaat een netwerk van gebruikers. Linkedin is hier een goed voorbeeld van, evenals Whatsapp. Heb je hier ooit reclame voor gezien? Hoe leuk is het dat Beyuna u voor dit gedrag betaalt?

Op deze manier ontwikkelt u naast het directe inkomen ook een passief inkomen, ook wel royalties genoemd. Dit inkomen is uw pensioen en tevens overerfbaar.

Paul Gebbink, CEO Beyuna