FitMenCook

Fit Men Cook is een app waarbij makkelijk, snel, gezond en betaalbaar eten centraal staat. De app is gericht op het delen van recepten die gebruikers in combinatie met sporten helpen zich gezond en fit te voelen.

De app is gebouwd door Kevin Curry, die zijn eigen levensstijl wilde aanpassen en wilde afvallen. In eerste instantie dacht hij dat hij hetzelfde kon blijven eten, zolang hij maar bleef sporten, maar hij kwam er snel achter dat dit niet zo werkte. Daarom besloot hij zich volledig te focussen op voeding en zijn dieet aan te passen. Eerst deelde hij al zijn recepten die hij bedacht op zijn blog, maar hij heeft ze nu allemaal in een handige app gestopt. Alle recepten in de app moeten zich aan drie regels voldoen, namelijk: de recepten moeten makkelijk te bereiden zijn (liefst van tevoren), betaalbaar en de maaltijden moeten er altijd goed uit zien en goed smaken.

De app heeft een aantal hele handige opties, waardoor de app zeer populair is onder de gebruikers. Zo kan je in de app een boodschappenlijst maken die zich aan past aan het aantal personen dat mee eet en de boodschappenlijst kan zelfs geordend worden op basis van de volgorde van je supermarkt. Bij elk recept staat precies de voedingswaarden en de macro?s en dit kan gekoppeld worden aan je Apple Health App. Bij elk recept staat een filmpje hoe het recept bereid moet worden om het de gebruiker nog makkelijker te maken.

De app is voor iedereen makkelijk te gebruiken en er staan zelfs maaltijdplannen in die je kan personaliseren. Als je je gegevens invult komt hier een 10 weken voedingsplan uitrollen. Zo wordt gezond eten en afvallen voor iedereen makkelijk en betaalbaar.

De app is beschikbaar voor Android en iPhone.