Flipboard

De concurrentie tussen de verschillende nieuws apps wordt sterker. De app ontwikkelaars doen hun uiterste best om nieuws op de prettigste manier te presenteren. Flipboard, één van de beste nieuwsapps, heeft de norm op dit gebied recent op een hoger niveau gesteld. Met Flipboard 2.0 kun je artikelen bewaren en onderbrengen in je eigen magazine. Bovendien kun je content eenvoudig delen via sociale media.

De app werkt als volgt: Allereerst maak je een account aan op Flipboard, dat je vervolgens koppelt aan je Facebook en Twitter account. Je kunt de app eventueel ook koppelen aan andere sociale netwerken zoals LinkedIn, Instagram, Google+ of YouTube. Zodra je bent ingelogd stelt Flipboard een aantal artikelen voor en krijg je de mogelijkheid om in andere categorieën te zoeken naar interessante items. Er zijn tal van categorieën zoals Nieuws, Technologie, Gezondheid, Sport etc. Vind je een artikel dat voor jou interessant is dan klik je op de + toets om dat artikel op te slaan in je eigen magazine.

De beste optie op Flipboard is misschien wel de connectie met sociale netwerken. Als je bijvoorbeeld Facebook selecteert, dan worden automatisch de laatste Facebook-nieuwsberichten in magazine vorm gepresenteerd en zie je de foto's waarin jij bent getagd op dezelfde manier. Twitter werkt identiek. Je ziet iedere tweet in magazine lay-out, maar ook van de berichten die je via een link doorkrijgt zie je al een stukje tekst (meer dan in Twitter) voordat je toetst om het hele bericht te lezen.

Als je weet dat je later niet meer online bent (bijvoorbeeld als je gaat vliegen) dan kun je elk bericht opslaan in Instapaper, Pocket of Readability zodat je de berichten ook offline kunt lezen.

Met Flipboard kun je dus het laatste nieuws EN je sociale netwerkberichten op een heel handige manier lezen op zowel je telefoon als tablet.

Tot slot kun je je eigen magazine nog verder naar wens aanpassen en zijn er nog meer interactieve opties voor sociale netwerken en andere gebruikers.