Framboos geitenkaas salade

Wanneer je volgens de seizoenen eet, zul je merken dat je in de herfst en winter graag soepen en stoofjes met aardende groente eet en in de lente en zomer behoefte hebt aan lichtere maaltijden, zoals een venkelsoep of een salade. Ken je de combinatie framboos en geitenkaas in een salade? Heerlijk fris en zoet! Probeer het zelf...

Dit heb je nodig voor 2 personen:

– 75 gram veldsla

– 100 gram geitenkaas

– 100 gram frambozen

– 25 gram ongezouten pecannoten of pijnboompitten

– 1 bosui/lente ui

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel balsamico azijn

– 1 eetlepel honing

Zo maak je het:

  1. Meng voor de dressing de olijfolie, balsamico azijn en honing in een kom.

  2. Snij de bosui in ringetjes en hak de pecannoten fijn.

  3. Verdeel de veldsla, frambozen, bosui, geitenkaas en pecannoten over twee borden.

  4. Besprenkel de salade met wat dressing en je salade is ready to eat!

Eet smakelijk!