Geroosterde tomaatjes

Ingrediënten:

  • 800 gram cherry of cocktail tomaatjes

  • Vier takjes verse tijm

  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes

  • 1 sjalotje, fijngesneden

  • ½ theelepel zeezout grof

  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper

  • 50 ml extra-vergine olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120°C.

Leg de tomaatjes op bakpapier in een bakblik.

Verdeel de andere ingrediënten er over en besprenkel tot slot met de olie.

Roer het geheel een beetje om zodat het goed vermengd wordt.

Zet het bakblik in het midden van de oven en roer regelmatig. Laat de tomaatjes in 2 ½ - 3 uur garen, totdat ze poppen en beginnen te stomen.

Verwijder de tijm takjes en serveer onmiddellijk of laat de tomaatjes afkoelen en bewaar ze nog maximaal 3 dagen in de koelkast.

Eet smakelijk!