Geroosterde venkel, kikkererwten en boerenkool salade

Venkel is een groenten met een anijsachtige smaak, maar door de groenten te roosteren wordt de smaak iets zachter. Venkel is rijk aan vitamine C en is goed voor de spijsvertering.

Dit recept is voor 2 personen.

INGREDIËNTEN

  • 1 venkel

  • Blik kikkererwten

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 theelepel kurkuma

  • Snufje zeezout

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 handen boerenkool

  • Verse koriander als garnering

Dressing:

  • 1 theelepel verse gember, geschild en geraspt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Sap van een ¼ limoen

  • Snufje zeezout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snij de venkel in 8 parten, doe ze in een grote kom en voeg een halve theelepel kurkuma, zeezout en een halve eetlepel olijfolie toe en verdeel het goed over de venkel. Plaats het op de helft van het bakpapier.

Laat de kikkererwten goed uitlekken, dep ze droog en doe ze in een kom. Voeg de knoflook, een halve theelepel kurkuma, een snufje zeezout en een halve eetlepel olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Plaats het naast de venkel op de andere helft van het bakpapier. Rooster het 30 minuten in de oven, schep de groenten halverwege om.

Was de boerenkool goed, dep ze droog en meng het met zeezout en een eetlepel olijfolie. Verdeel het over het bakpapier en rooster het 10-15 minuten in de oven.

Mix alle ingrediënten van de dressing.

Als alles geroosterd is, doe je alles bij elkaar in een kom met de dressing eroverheen gesprenkeld. Garneer het met verse koriander.

Eet smakelijk!