Hibiscus sap

Hibiscus sap

Hibiscus is afkomstig van een bloemplant en vindt zijn oorsprong in het Middellandse zeegebied. De gedroogde bloemen worden gebruikt om thee of koude sap van te maken en het heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is niet alleen populair in Noord-Afrika, maar ook in het Caribisch gebied, Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. ook in West-Afrika is het bekend geworden, in Senegal is het sap zelfs een nationale drank geworden, Bissap. Van Hibiscus kun je dus lekkere thee maken of een verfrissend sapje. Lekker en erg gezond. Hibiscus bevat veel vitamine C.

Ingrediënten

  • 35 gram gedroogde Hibiscus bloemen (verkrijgbaar op internet, of bij sommige Turkse/Arabische winkels)
  • 100-200 gram suiker (naar smaak)
  • Eén liter water
  • Ijsklontjes
  • Takjes munt

Bereiding

Spoel de gedroogde bloemen af onder koud water. Pak een steelpan en breng één liter water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de gedroogde bloemen toe en haal je de pan van het vuur. Roer de suiker erdoor met een garde. Na 10 minuten is de smaak en kleur voldoende ingetrokken. Haal het door een zeef en laat het sap afkoelen. Serveer met ijsklontjes en munt.

Tip: je kunt van de Hibiscus bloemen ook thee maken.