Instagram

Instagram is het meest populaire fotobewerkingsprogramma voor mobiele telefoons. Met Instagram kun je foto's en video's fraaier maken en direct posten via social media, zoals Facebook en Twitter.

De bediening van het programma is overzichtelijk en werkt uiterst eenvoudig. Net als de meeste standaard camera-apps kun je een foto maken door op de grote camera toets te drukken en stel je scherp op het item dat jezelf selecteert door er met je vinger op te drukken.

De échte kracht van Instagram zit hem in de Edit functies zoals helderheid, contrast, kleur temperatuur en verzadiging, schaduw, highlights en meer. Bovendien zijn er tal van filters beschikbaar van het simpel omzetten naar zwart-wit tot retro film stijl.

Het maken van 60 seconden filmpjes werkt al net zo eenvoudig met Instagram en ook hier heb je de mogelijkheid om focus en belichting aan te passen, zelfs tijdens het filmen. Voor video opnames heb je bovendien dezelfde filters tot je beschikking.

Met Instagram kun je je foto's en video's delen met vrienden, maar je kunt diezelfde items ook direct vanuit Instagram delen via Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr of Swarm. Tevens kun je andere instagram gebruikers taggen.

Instagram is gratis beschikbaar voor iOS en Android gebruikers.

Volg Beyuna en Zoya nu ook op Instagram: @beyunanl en @zoyanl