Kokos Panna Cotta

Panna cotta is een heerlijk fris nagerecht en je kan het nagenoeg met elk fruit maken. Dit recept is met bosbessen en de basis is van kokosmelk. Panna cotta moet goed opstijven in de koelkast dus dit moet je ruim van tevoren maken, kan zelfs al de dag ervoor.

Om ervoor te zorgen dat de panna cotta een gelei-achtige structuur krijgt kan je agar agar gebruiken. Dit is een plantaardige variant van gelatine en is smaak- en geurloos. Er zijn verschillende soorten agar agar dus kijk goed hoeveel je nodig hebt op de verpakking. Het is een veel krachtiger dan gelatine en je wilt niet dat de toetjes keihard worden.

INGREDIËNTEN 4 personen

  • 400 ml kokosmelk

  • 125 ml plantaardige room (bijv. rijstroom of sojaroom)

  • 2 eetlepels honing

  • 1/2 vanille stokje

  • 3-4 gram Agar Agar

  • 250 gram bosbessen

  • 1 eetlepel honing

  • halve citroen

BEREIDING

Doe de kokosmelk met de room, de agar agar in een pannetje en voeg hier de honing aan toe. Schraap de inhoud van het halve vanille stokje en voeg dit doe aan het pannetje. Doe het hele stokje erbij voor de smaak. Roer alles goed door. Laat het geheel drie minuten flink koken en haal dan het vanillestokje eruit. Haal het pannetje van het vuur, laat het iets afkoelen en schenk het dan in de glaasjes. Laat het minstens 4 uur in de koelkast staan.

Wanneer hij helemaal opgestijfd is, maar je de bosbessen coulis. Doe de bosbessen in een keukenmachine met een eetlepel honing en het sap van een halve citroen. Mix het tot een egaal mengsel en verdeel het over de 4 glaasjes panna cotta. Zet ze terug in de koelkast en haal ze 5 minuten voor het serveren eruit zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Je kan ook ander fruit gebruiken en het eventueel in stukjes over de bovenkant serveren.