Koreaanse Bibimbap

Bibimbap is een typisch Koreaans gerecht met als basis witte rijs, groenten en ei. Dit gerecht wordt zowel in Noord als Zuid-Korea gegeten. Bibimbap betekent 'gemixte ingrediënten met rijst'.

Ingrediënten

  • Vier eetlepels sesamzaad

  • Eén komkommer

  • Twee zoete puntpaprika's

  • Eén limoen

  • 300 gram Julienne wortel

  • 300 gram basmati rijst

  • Vier eetlepels Arachideolie

  • 300 gram rundergehakt

  • Eén eetlepel sambal

  • Vier middelgrote eieren

Bereiding

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad drie minuten. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met sambal op hoog vuur in drie minuten. Goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, Julienne wortel en het gehakt. Leg het ei erop en smullen maar!