Lamskoteletten op Griekse wijze

Lamskoteletten op Griekse wijze

Ingrediënten:

  • Acht lamskoteletten
  • Vier tenen knoflook, fijn
  • Vier sprieten rozemarijn, fijngehakt
  • Twee eetlepels fijngehakte verse oregano (of één eetlepel gedroogde)
  • Sap van een 3/4 citroen
  • Zeste van een halve citroen (goed gewassen en dun geraspt)
  • 40 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Maak met een vijzel een pasta van de rozemarijn, citroenzeste, oregano en knoflook. Breng deze pasta op smaak met peper en zout. Mix de pasta met olijfolie en citroensap en smeer daarna de koteletten ermee in. Zet de koteletten afgedekt in de koelkast, tenminste een aantal uur, hoe langer hoe beter. Haal het vlees 15 minuten van tevoren uit de koelkast en grill het daarna op de barbecue. Je kunt het vlees ook bakken. Wil je het bakken, doe dit dan op hoog vuur 20 seconden per kant tot het bruin wordt. Daarna bak je het op half vuur, twee à drie minuten per kant. Het vlees mag van binnen rosé zijn. Wil je het gaarder hebben, houd dan drie minuten aan.

Eet smakelijk!

Tip: serveer de lamskoteletten met een Griekse salade, het recept ervan is ook te vinden op onze website.