Lentil flatbread

Dit recept is zo makkelijk, dat het eigenlijk geen recept mag heten. Indiaas flatbread gemaakt van linzen, water en kruiden. Dat is alles! Normaliter wordt Indiaas flatbread gemaakt van tarwebloem, dus dit recept is niet alleen voedzamer (linzen zijn rijk aan eiwitten en ijzer), maar ook glutenvrij. Flatbread eet je bij een lekkere rijstmaaltijd of als snack met een vulling naar keuze of gewoon zo!

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen

  • 400 ml water

  • ½ tl knoflookpoeder

  • ½ tl kurkuma

  • ½ tl komijnpoeder

  • zout en peper

Bereiding

Eigenlijk bestaat dit recept uit twee ingrediënten: rode linzen en water. Maar voor de smaak voegen we ook kruiden toe. Wij kiezen hier voor knoflook, kurkuma en komijn, maar dit is geheel naar eigen invulling.

Laat de linzen minimaal 2 uur in het water weken. Je kunt het ook een nacht laten staan. Voeg de kruiden toe en blend het geheel tot een gladde massa.

Verhit een pan op middelhoog vuur. Gebruik een pan met een goede anti-aanbaklaag als je geen olie wilt gebruiken. Gebruik anders een beetje olijfolie en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Ga door tot het op is, stapel de pannenkoekjes en eet smakelijk!