Spaghetti bolognese

Linzen zijn onwijs gezond. Zo zijn linzen een belangrijke plantaardige bron van ijzer en bevatten ze eiwitten (het aminozuur L-lysine), vezels en foliumzuur! Niet zo'n gek idee om het gehakt in de spaghetti bolognese een keer in de zoveel tijd te vervangen door linzen! Een eenvoudig, maar heerlijk recept voor een vegetarische spaghetti bolognese vind je hieronder.

INGREDIENTEN

  • Volkoren spaghetti

  • 1 grote ui

  • 1 winterwortel

  • 2 stengels bleekselderij

  • 200 gram ongekookte linzen

  • 300 ml passata

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 2 el rode-wijnazijn

  • 1 bos verse basilicum

  • 2 tenen knoflook

  • 1 laurierblad

  • 1 takje rozemarijn

BEREIDING

Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking.

Snijd de ui, winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de groente toe. Haal de basilicumblaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering) van de steeltjes en hak samen met de knoflook fijn en voeg het toe aan de pan, samen met het laurierblad en het takje rozemarijn. Bak een paar minuten.

Spoel de linzen in een vergiet onder de koude kraan en voeg ze na het uitlekken toe aan de pan. Voeg dan de tomatenblokjes en passata toe en breng aan de kook. Blus af met rode-wijnazijn en laat het geheel op laag vuur (met de deksel op de pan) pruttelen tot de linzen gaar zijn. Serveer dan de spaghetti met vegetarische bolognesesaus en een paar blaadjes basilicum.