Libanese Tabouleh

Ingrediƫnten

  • 125 gram bulgur (of quinoa als je glutenvrij wilt)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • Een halve komkommer
  • 40 gram peterselie
  • 20 gram munt
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Week de bulgur in ruim koud water, ongeveer 10 minuten.
  • Pers in de tussentijd de citroen uit.
  • Snijd de ui fijn in kleine stukjes.
  • Schil de komkommer en snij in zeer kleine mini blokjes.
  • Hak de peterselie en munt fijn. Laat de bulgur in een zeef goed
    uitlekken.
  • Doe de bulgur, ui, komkommer en kruiden in een schaal.
  • Voeg naar smaak citroensap, olijfolie, peper en zout toe aan de Tabouleh.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de Tabouleh minstens 1 uur trekken.
  • Proef en breng de Tabouleh eventueel op smaak met nog wat citroensap, olijfolie, peper en zout.

Tip: Schep granaatappelzaadjes of fijngesneden vleestomaten door de Tabouleh voor extra frisheid en een lekkere bite.

Eet smakelijk!