Ingrediƫnten
- 125 gram bulgur (of quinoa als je glutenvrij wilt)
- 1 citroen
- 1 rode ui
- Een halve komkommer
- 40 gram peterselie
- 20 gram munt
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- Peper
- Zout
Bereiding
- Week de bulgur in ruim koud water, ongeveer 10 minuten.
- Pers in de tussentijd de citroen uit.
- Snijd de ui fijn in kleine stukjes.
- Schil de komkommer en snij in zeer kleine mini blokjes.
- Hak de peterselie en munt fijn. Laat de bulgur in een zeef goed
uitlekken. - Doe de bulgur, ui, komkommer en kruiden in een schaal.
- Voeg naar smaak citroensap, olijfolie, peper en zout toe aan de Tabouleh.
- Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de Tabouleh minstens 1 uur trekken.
- Proef en breng de Tabouleh eventueel op smaak met nog wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
Tip: Schep granaatappelzaadjes of fijngesneden vleestomaten door de Tabouleh voor extra frisheid en een lekkere bite.
Eet smakelijk!