Lifesum

Tegenwoordig zijn er veel verschillende calorietellers beschikbaar, maar een groot voordeel van de app Lifesum is dat hij volledig in het Nederlands beschikbaar is. In de app kan precies bijgehouden worden wat je eet en verbrandt en dit leidt vaak tot betere voedingskeuzes en gewoontes. In de app moet je aangeven wat je doel is, wil je afvallen, spiermassa aankomen of je gewicht behouden en gezonder leven? Daarnaast moet je je gewicht, lengte en je streefgewicht invullen. Op basis daarvan wordt een berekening gemaakt van hoeveel kilo je per week ongeveer kwijt zult raken en hoeveel weken het zal duren voordat je op je streefgewicht bent. Hier komt ook een dagelijkse calorie inname uit rollen.

In de app kan je precies bijhouden wat je elke dag gegeten hebt, maar ook wat je hebt verbrand tijdens activiteiten. Door het invoeren van de producten kan je ook de macro’s en voedingsstoffen zien in de app. Met de zoekfunctie kan je een product zoeken en toevoegen aan je dagelijkse inname. Als er een product niet bij staat kan deze makkelijk handmatig toegevoegd worden.

De standaard app is gratis, maar er staan ook dieetplannen in, bijvoorbeeld het 5:2 dieet, waarbij je 5 dagen mag eten wat je wilt en 2 dagen vast, diëten met weinig koolhydraten en veel vet en een dieet met alleen natuurlijke producten. Voor deze diëten moet je betalen, dit kan een maandabonnement of een jaarabonnement zijn. Hier zijn dan ook recepten aan gekoppeld.

Het is een duidelijke overzichtelijke app voor iedereen te gebruiken die meer inzicht willen in hun voeding.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android.