mediterraanse forel uit Andorra

Mediterraanse forel uit Andorra

Dankzij de vele rivieren en bergmeren in Andorra is vissen een populaire sport in Andorra. Lekker je eigen maaltijd bij elkaar vissen en deze bereiden op een barbecue of thuis in de pan. In Nederland zijn er vele forelvijvers waar je zelf kan vissen op deze heerlijke vis, verser dan dit ga je het niet krijgen. Maar je kunt forel ook prima krijgen bij de vismarkt of in de supermarkt. Het is een licht en eenvoudig gerecht dat perfect is voor lunch of diner. In dit recept voor Mediterraanse forel zie je de Spaanse invloeden terug in de Serrano ham.

Ingrediënten:

• Vier verse regenboogforellen schoongemaakt

• Twee citroenen gesneden in schijfjes van ca 0.5 cm

• Acht takjes verse platte peterselie

• Vier takjes verse salie

• Vier takjes verse oregano

• Eén pakje serrano ham, die kun je eventueel vervangen door parma-, iberico- of andere gedroogde ham

• Peper naar smaak

• Zeezout naar smaak

• Olijfolie

Bereiding:

Dep de forel aan de binnenkant droog met keukenpapier en besprenkel de binnenkant met zeezout en peper. Vul elke forel met één takje verse peterselie, salie en oregano en doe in elke forel twee plakjes citroen. Wrijf met een keukenpapier de buitenkant van de vis in met olijfolie. Verwarm de grill/pan tot een middelhoog vuur en bak de forel in 8 tot 10 minuten aan beide kanten kort aan. Garneer de vis met de overgebleven peterselie en partjes citroen. Knijp nog wat citroen uit over de vis en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

Lekker visje!