Wel eens gehoord van nicecream? Het is gezond ijs waarvan de basis bevroren banaan is en waaraan je ander fruit toevoegt voor de smaak. Banaan zorgt voor een creamy en zoete basis zonder dat er extra suiker of slagroom nodig is. Je zou dit als het ware op iedere zomerdag kunnen eten zonder roofbouw op je lichaam te plegen. Het is namelijk vegan, gluten- en lactosevrij! Wij kiezen hier voor een tropische variant met mango en kokos als smaakmakers.
Ingrediënten
1 grote mango of 2 kleine
1 grote banaan
½ blik kokosmelk
eventueel toppings (nootjes of fruit)
Bereiding
Snijd de mango en de banaan in stukken en leg ze een nacht in de vriezer.
Wanneer je zin hebt in nicecream doe je alle ingrediënten in de blender of keukenmachine met de helft van een blik kokosmelk. Blend totdat er een gladde massa ontstaat. Te zacht? Zet het even terug in de vriezer.
Schep in een kom en geniet ervan! Je kunt het nog eventueel decoreren met kokossnippers, gehakte amandelen of pecannootjes, stukjes pure chocolade of fruit zoals blauwe bessen of frambozen.