Nike+ Running

Met het warmer worden van het weer, zie je het aantal hardlopers snel toenemen. Van groepjes gezelschaps-joggers tot fanatieke wedstrijdlopers, iedereen geniet van het bewegen in de vrije natuur.

Veel regelmatige hardlopers maken gebruik van hun smartphones om via een app hun route te bepalen, muziek te luisteren en eventueel hun prestaties direct te delen met vrienden.

De Nike+ Running app is momenteel één van de beste apps op dit gebied. De app ziet er mooi uit en de belangrijke functies zitten er op en werken prima.

De app onderscheidt zich door een paar leuke features. Allereerst kun je op de startpagina een keuze maken tussen 'Home' en 'Run'. Kies je voor Home, dan vind je daar je voorgaande prestaties, een link naar de Nike store en de optie 'Challenge Me', waarmee het programma je aanmoedigt om je beste of laatste prestatie te verbeteren. Met 'Run' ga je direct naar het hardloopprogramma.

Nike+ Running legt ook een verbinding met je muziek bibliotheek waarbij je een playlist kunt maken met de titel PowerSongs. Zodra de app bespeurt dat je looptempo achteruit gaat, dan switcht de muziek automatisch naar één van je PowerSongs om je aan te moedigen het tempo weer op te voeren.

Als het tempo weer op peil is, dan komt ook de originele muziek weer terug.

Tot slot is het mogelijk om je prestaties via verschillende social media te delen en kun je je vrienden vragen om je aan te moedigen tijdens je workout.

De Nike+ Running app is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers.