Havermelk en amandelmelk

Lactose-intolerantie, koemelkallergie, veganistisch… er zijn verschillende redenen waarom jij ervoor kiest geen koemelk te drinken. Havermelk of amandelmelk zijn dan een goed en lekker alternatief. Alleen zijn de pakken in de winkel zo’n twee à drie euro, terwijl je het heel goedkoop (vooral havermelk) en gemakkelijk thuis zelf maakt. Vaak zitten er dan ook nog onnodige ingrediënten in. Niet nodig! Houd het clean. Het enige wat je nodig hebt is een blender en een schone theedoek. Lekker om zo te drinken, voor in je koffie of door je ontbijt, denk aan havermout of muesli.

INGREDIËNTEN

  • 1L water

  • 100 gram havervlokken of 150 gram geblancheerde amandelen

  • 1 medjoul dadel of een eetlepel agavesiroop

  • Snufje zout

BEREIDING

Laat de havervlokken of amandelen minimaal vier uur weken in water. Als je slim bent laat je het een nacht staan. Giet vervolgens af en mix het samen met het water, de medjoul dadel of siroop en een snufje zout een paar minuten in een blender. Haal de melk vervolgens door een theedoek.

Tip: Gooi de pulp niet weg, daar kun je koekjes van maken!