Verwarmend havermoutontbijt met walnoten en rozijnen

Staat het verbeteren van je gezondheid opnieuw op jouw lijst met goede voornemens? Dan is het een idee om te starten met ontbijten met havermoutpap. Havermout is ontzettend gezond: het is rijk aan vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Ook bevat havermout langzame koolhydraten, die zorgen dat je lange tijd een vol gevoel blijft houden en het voorkomt dat er een piek in de bloedsuikerspiegel ontstaat. Daarbij komt dat in de winter warme ontbijtjes ook gewoon het lekkerst zijn! Dit recept voor een havermoutontbijt is extra voedzaam met noten, zaden en specerijen!

INGREDIENTEN voor 1 portie

  • 70 gram havermout

  • 200 ml amandelmelk

  • handje walnoten

  • handje rozijnen

  • 1 el lijnzaad

  • 1 el chiazaad

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl kardemom

  • 2 tl agavesiroop

BEREIDING

Wel de rozijnen 15 minuten in handwarm water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Breng 200 ml amandelmelk aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Voeg de havermout toe en laat dit vervolgens 10 minuten langzaam verwarmen en indikken. Roer regelmatig, zodat het niet aankoekt aan de pan. Vind je de substantie te dik, dan kun je extra amandelmelk of water toevoegen.

Voeg vervolgens lijnzaad, chiazaad, kaneel en kardemom toe en roer goed door. Doe de pap in een kom en garneer met de toppings walnoten, rozijnen en agavesiroop en eventueel nog een beetje kaneel. Eet smakelijk!