Oosterse Broccoli

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel plantaardige olie

  • 2 eetlepels geperste knoflook

  • 4 theelepels gehakte verse gember

  • 1 pond broccoli roosjes in kleine stukjes

  • 3 eetlepels water

  • 1 eetlepel vissaus

  • 1 eetlepel rijstazijn

Bereiding:

Schil de gemberwortel en hak deze zo klein mogelijk.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak gedurende 30 tot 60 seconden op hoog vuur. Het mag niet bruin worden.

Voeg vervolgens de broccoli toe en bak, al roerend, gedurende ongeveer 2 minuten. Zodra de broccoli helder groen wordt kan het vuur lager (tot ongeveer halverwege) en kunnen het water en de vissaus erbij. Doe en deksel op de pan en laat nog 3 minuten doorsudderen totdat de broccoli al-dente is.

Meng vlak voor opdienen nog de rijstazijn door de broccoli en serveer het gerecht direct.

Eet smakelijk!