Pad thai met tofu

Ben je in Thailand geweest, dan heb je vast en zeker een bordje pad thai gegeten. Dit is hét gerecht van Thailand en het is ontzettend lekker. Pad thai betekent ‘gebakken noodles’ en je kunt het eten met garnalen, kip of tofu. Wij kiezen hier voor tofu, wat dit een vegetarisch gerecht maakt. Voel je vrij om kip of garnalen toe te voegen. Dit eenpansgerecht bereid je in een wokpan op hoog vuur en is daarom snel klaar!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram rijstnoodles

  • Wokolie

  • sojasaus

  • 60 ml vissaus

  • 70 ml honing

  • 3 el tamarinde pasta

  • 2 el rijstazijn

  • 2 el maiszetmeel

  • 1 rode peper

  • 3 bosuien

  • 1 teen knoflook

  • 100 gram taugé

  • 1 limoen

  • 2 eieren

  • 250 gr tofu

  • 100 gr pinda’s

  • verse koriander

Bereiding

Bereid de noodles zoals op de verpakking staat. Giet de noodles af en besprenkel met een beetje olie, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken plakken. Knijp het vocht uit de tofu en leg op een stuk keukenpapier, zodat het kan uitlekken. Dit is cruciaal als je de tofu krokant wilt bakken.

Meng in een sauspannetje de vissaus, honing, tamarinde pasta en rijstazijn. Breng aan de kook en haal van het vuur.

Snijd de knoflook, rode peper (zonder zaadjes) en bosuitjes klein en de tofu in blokjes van ongeveer een centimeter. Marineer de tofu in een beetje sojasaus en bedek vervolgens in een laagje maiszetmeel. Crush de pinda’s met een hakmes of in de blender.

Verhit een wokpan met olie op hoog vuur en voeg de knoflook, rode peper en tweederde van de bosuitjes toe. Klop een ei los, voeg toe aan de wokpan en roer met een spatel. Voeg vervolgens de tofu toe en bak een paar minuten. Voeg ten slotte de noodles, de saus en taugé toe en bak nog twee minuten terwijl je blijft omscheppen.

Serveer het gerecht met pinda’s, koriander, de overgebleven bosuitjes en een halve limoen. Smullen!