Kerstrecept: Pastataart met flespompoen

Wie houdt er niet van: gerechten om te delen? Denk aan Kerstmis met dierbaren en een tafel vol met gerechten waarvan je samen geniet. Deze rijke pastataart met flespompoen en drie soorten kaas combineer je heel gemakkelijk met een soep, salade, vlees of vis voor een heerlijke kerstmaaltijd. Het recept is heel makkelijk!

INGREDIËNTEN

  • 250 g verse lasagnevellen

  • ½ flespompoen

  • 3 tenen knoflook

  • 70 g pijnboompitten

  • 35 g verse basilicum

  • 2 grote romatomaten

  • 200 g feta

  • 50 g parmazaan

  • 200 g ricotta

  • 1 ei

  • 150 g fijne spinazie

  • ½ tl nootmuskaat

  • 1 tl chilivlokken

  • peper en zout

  • olijfolie

  • verse peterselie voor de garnering

BEREIDING

Verhit de oven voor op ongeveer 170 graden. Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Scheur de lasagnevellen in flinke stukken, schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Rooster de pijnboompitten, scheur de basilicumblaadjes in grove stukjes en rasp de romatomaten op een grove rasp en gooi de schillen weg. Verkruimel de feta in stukjes en rasp de parmazaan.

Doe alle ingrediënten in een grote kom met 3 eetlepels olijfolie en 50 ml water. Houd een derde ricotta en eenderde feta apart. Meng alles door elkaar.

Stort het pompoenmengsel in de taartvorm en druk de bovenkant flink aan. Verdeel de overgebleven ricotta en feta erover en dek het geheel goed af met aluminiumfolie. Bak de taart 90 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taart 30 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en garneer met de peterselie.