Provençaalse ratatouille

Slechts een kwart van de Nederlandse bevolking eet daadwerkelijk de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente. Schrikbarend en tegelijkertijd een inspiratiebron voor dit ratatouille recept uit de Franse keuken. De Provençaalse groentestoof bevat veel groente, die heerlijk op smaak zijn gebracht. Tegelijkertijd verdiend dit gerecht de schoonheidsprijs, zo mooi en kleurrijk als het eruit ziet.

INGREDIËNTEN

  • 1 aubergine

  • 1 groene courgette

  • 1 gele courgette

  • 3-4 grote vleestomaten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • olijfolie

  • 140 gram tomatenpuree (in blik)

  • 1 theelepel oregano

  • takje verse tijm

  • zout en peper

BEREIDING

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snij knoflook fijn. Snijd vervolgens de aubergine, courgettes en vleestomaten in dunne plakjes.

Breng een laagje tomatenpuree aan in een ovenschaal en verdeel hier overheen de ui, knoflook en oregano. Leg dan de plakjes aubergine, courgette en tomaat om en om hier bovenop. Je kunt ze rechtop zetten of platter leggen, dat is aan jou! Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met verse tijmblaadjes.

Dek af met een stuk ingevet bakpapier. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak circa 25 minuten tot de groenteschotel gaar is.