Rode linzensoep

Deze rode linzensoep is enorm smaakvol dankzij de specerijen waaronder kurkuma, gember en koriander. Dit maakt de soep ook gelijk heel gezond! Het hoofdingrediënt linzen is bovendien een goede bron van eiwitten en bevat veel ijzer, vezels en mineralen! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gram ongekookte rode linzen

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • Duimpje gember, geraspt

  • 1 volle theelepel kurkuma

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt

  • 1,5 liter bouillon naar keuze

  • Half bosje koriander en/of munt, fijngehakt

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Bereiden

Verwarm olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui glazig en voeg na vijf minuten de knoflook en gember toe. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje even staan tot de kruiden lekker gaan geuren.

Doe nu de bouillon, linzen en de tomatenblokjes in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 35 minuten koken.

Wanneer de linzen goed zacht zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe. Wanneer de soep egaal gepureerd is en de juiste dikte heeft bereikt breng je de soep op smaak met peper en zout en voeg je het grootste deel van de fijn gehakte kruiden toe.

Schep de soep in een bord en strooi er de resterende koriander en/of munt overheen.

It’s as easy as that. Geniet ervan!