RunKeeper

Hardlopen is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om het immuun systeem op peil te houden, calorieën te verbranden en energie te krijgen. Als je gebruik maakt van een loopband, dan kun je controle houden over afstand, snelheid en energie verbruik. Lopen in de buitenlucht geeft echter een heel andere beleving. Tot voor kort had je dan niet de controle over afstand, snelheid en energie gebruik zoals je die hebt bij gebruik van de loopband, maar daar is gelukkig verandering in gekomen.

De populairste app onder hardlopers en atleten heet RunKeeper. Deze app bestaat sinds 2008 en is continue doorontwikkeld om hem zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. RunKeeper is beschikbaar voor IOS en Android en heeft uitgebreide opties om het parcours in kaart te brengen via de GPS functie van de telefoon. De plattegrond van Runkeeper toont jouw route, terwijl je rent, zelfs op onbekende plekken of op onverharde paden. De app registreert je hartslag, loopafstand, duur van je workout, verbrande calorieën en andere belangrijke data. Tevens kun je onderweg foto's maken en taggen.

Je kunt jouw persoonlijke trainingsprogramma en -doelen programmeren met RunKeeper. Momenteel zijn er vier trainings schema's: Do a Race, Learn to Run, Get Fit en Lose Weight welke zijn ontworpen door Olympisch atleet Jeff Galloway en Wellness expert Mike Deibler. De app is gelinkt met andere fitness programma's Lose it! en MyFitnessPal om je dagelijkse calorie inname en verbranding te meten.

Er zijn twee versies van RunKeeper: één gratis en één betaalde (Elite) voor 9,99/maand of 39,99/jaar. Voordelen van het Elite lidmaatschap zijn de extra statistieken, een coach om je doelen te bereiken, premium trainingsschema's en de mogelijkheid om je workout online uit te zenden.