Salade met gebakken kipfilet en gegrilde perzik

Benodigdheden:

  • 2 perziken

  • 2 kipfilets a 100 gram

  • 7 radijsjes

  • 8 sprietjes bieslook

  • 150 gram slamelange

  • 20 walnoten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 el kokosolie

  • 1 el extra vierge olijfolie

  • 2 tl zwarte balsamicoazijn

  • peper & zout

Bereiden

Snijd de perzik in dunne parten en meng met de olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de perzik 2 minuten aan elke kant. Zet daarna het vuur uit.

Verhit de kokosolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilets op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilets in 8 minuten gaar.

Snijd ondertussen de radijsje in dunne plakjes. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bieslook fijn.

Meng in de saladekom de slamelange, radijs, het kleingesneden blad en de helft van de bieslook. Voeg de perzik toe en verkruimel de walnoten boven de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Verdeel de kipfilets en salade over de borden en garneer met het restant van de bieslook.

Eet smakelijk!