Soedanese aubergine-pindasalade

Ingrediƫnten

  • Twee grote aubergines

  • Zeezout

  • Een teentje knoflook

  • Een theelepel bruine basterdsuiker

  • Een theelepel komijn

  • Twee eetlepels citroensap

  • Twee eetlepels pindakaas

  • Een groene paprika

  • Een kleine ui

  • Twee eetlepels geroosterde pinda's

  • Twee takjes munt

Bereiding

Snij de aubergine in plakken van 0,5 centimeter dik. Leg deze 15 minuten in een bak met water en zeezout. Dep ze vervolgens droog en grill ze in wat olie aan beide kanten bruin. Leg ze vervolgens apart weg. Daarna kun je beginnen aan de dressing. Pers de knoflook, meng dit met het citroensap en de pindakaas. Voeg ook de komijn toe en een halve theelepel zout. Voeg het overgebleven olie toe en maak licht aan met wat water tot je een fijne dressing hebt. Hak de ui en de peper fijn, snijd de paprika in dunne reepjes. Leg de plakken aubergine in een schaal en meng de groente met vier eetlepels dressing en leg dit op de plakken aubergine. Hak de pinda's en de munt grof en doe dit eroverheen. De rest van de dressing kan er los bij worden geserveerd.

Geniet ervan!