Spiraal quiche

Ga jij gezellig eten met familie of vrienden waarbij jullie allemaal een gerecht maken en heb je nog geen idee wat jij gaat maken? Zoek niet verder, want deze spiraal quiche is gegarandeerd een hit. Al is het alleen al om hoe deze groentetaart eruitziet… de verschillende groenten zorgen voor een prachtig kleurpalet. Tip: kijk of je wortelen in andere kleuren kunt vinden, bijvoorbeeld geel en paars! Ook courgettes zijn er in geel. Deze spiraal quiche is behalve heerlijk smaakvol ook vegetarisch en daardoor op de veganisten na geschikt voor iedereen aan de kersttafel.

Benodigdheden:

  • Springvorm ca 26 cm

  • Dunschiller

Bereidingstijd: 20 minuten (en 40-50 minuten in de oven)

INGREDIËNTEN

  • 6 plakjes diepvries hartige taartdeeg (ontdooid)

  • 200 ml room

  • 3 eieren

  • 100 gram geraspte oude kaas

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 courgettes

  • 3 aubergines

  • 3 winterpenen (liefst in verschillende kleuren)

  • 2 eetlepels olijfolie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie. Bekleed de vorm vervolgens met de plakjes hartige taartdeeg. Druk de randjes goed op elkaar.

Kluts de eieren en meng ze met de room, de oude kaas en de teentjes knoflook. Breng het mengsel op smaak met peper en zout eventueel andere kruiden naar wens (nootmuskaat, chillivlokken en/of paprikapoeder). Zet dit mengsel aan de kant.

Schaaf de courgettes, aubergines en wortelen in de lengte in dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf. Begin met het oprollen van een plakje groente en leg hier steeds weer een plakje omheen. Leg het rolletje in het midden van de taart en blijf plakken toevoegen totdat de hele taart gevuld is. Blijven de plakjes niet zitten? Vet ze dan in met wat olijfolie zodat ze blijven plakken.

Schenk vervolgens het mengsel gelijkmatig over de groente heen en bak de spiraal quiche in ongeveer 40 tot 50 minuten goudbruin. Laat even afkoelen voordat je de fotogenieke quiche serveert. Eet smakelijk!