Gevulde pita's met halloumi

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische schapen- en geitenkaas die ideaal is om te bakken, omdat het minder snel smelt. Door het hoge eiwitgehalte ontstaat er tijdens het bakken een natuurlijk krokant laagje wat hemels smaakt. Het lijkt een beetje een mix tussen feta (door de zoute smaak) en mozzarella (door de elastische structuur) en is heerlijk door een maaltijdsalade, in een ovengerecht of op een broodje.

INGREDIËNTEN voor 2 personen

  • 4 Volkoren pita’s
  • Een pakje Halloumi van ongeveer 200 gram
  • 150 gram portobello of shiitake champignons
  • Een rode paprika
  • Een rode ui
  • 50 gram rucola

Voor de saus

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • Een halve citroen
  • Munt
  • Peper en zout

BEREIDING

Bereid de pita’s in de oven zoals vermeld staat op de verpakking.

Snijd de halloumi in plakjes en grill ze beiden kanten een paar minuten in olijfolie, totdat er een krokant laagje ontstaat. Leg de plakjes halloumi kaas vervolgens op een bord. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in plakjes en wok ze samen met de champignons een paar minuten in olijfolie. Voeg peper en zout toe.

Pers de knoflook en meng dit met de yoghurt, sap van een halve citroen, en peper en zout naar wens. Scheur er een paar blaadjes munt overheen.

Snijd de pita’s open en vul deze met rucola, de gewokte groente, gegrilde halloumi en yoghurtsaus. Eet smakelijk!