Succotash

Succotash

Succotash is een Amerikaans gerecht dat afkomstig is van de inheemse volkeren in Noord-Amerika. Het woord is een verbastering wat 'een gerecht van gekookte of gestoofde maïs' betekent. Een typische klassieke Succotash bevat maïs en limabonen. Het gerecht is geschikt voor een bijgerecht dat speciaal genoeg is voor een feestmaal, maar toch gemakkelijk genoeg is om elke dag van de week te bereiden en te serveren.

Ingrediënten

  • 300 gram limabonen
  • Twee uien
  • Twee tenen knoflook
  • 250 gram cherrytomaten
  • Eén eetlepel suiker
  • Acht takjes tijm
  • Eén klein blikje maïs
  • 50 gram ontbijtspek, gesneden in plakjes van 2 bij 2 cm.
  • Twee eetlepels roomboter
  • Sap van een halve citroen
  • peper en zout

Bereiding

Bak het spek in een klein beetje olijfolie en fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan. Doe de roomboter erbij, voeg de limabonen toe en roer één à twee minuten goed door. Snijd ondertussen de cherrytomaten in twee helften en voeg ze samen met de tijm en de eetlepel suiker toe. Zet de pan op middelhoog vuur tot de tomaat kapot kookt, zo'n 10 minuten. Doe dan de maïs erbij. Breng op smaak met zout, peper en sap van een halve citroen.