Swarm

Veel gebruikers van social media gebruiken zg. Location Based Features op hun account. Vroeger was Foursquare een dergelijke optie die je kon gebruiken in combinatie met Facebook.

Swarm gaat nog wat verder. De app werkt autonoom maar is wel gekoppeld aan je Facebook account. Je hoeft dus niet opnieuw een account aan te maken. Swarm heeft, behalve de opties die Foursquare al had, nog tal van leuke mogelijkheden die op een frisse en kleurrijke manier worden gepresenteerd.

Je vindt interessante plekken in de buurt waar je bent en je kunt direct nieuwe vrienden ontmoeten.

Bij Swarm draait eigenlijk alles om het ontmoeten van (nieuwe) vrienden. Het enige dat je moet doen is inchecken op een bepaalde plek zodat jouw vrienden zien waar je bent. Je kunt dan ook meteen emoticons toevoegen. Zelfs als 'locatie gegevens' uit staan op je mobiel, dan nog kun je aangeven waar je bent door simpelweg je positie te markeren op een kaart.

Swarm kan je ook gebruiken om vooraf aan te geven wat je plannen zijn, zodat vrienden daar weer op kunnen reageren. Je kunt aangeven dat je naar een bepaalde locatie toegaat en je vrienden kunnen daarop dan commentaar leveren of simpelweg klikken op 'I'm interested' zodat je weet dat ze er ook zullen zijn.

Als je Swarm vaker gebruikt dan krijg je op een gegeven moment meer emoticons tot je beschikking.

Swarm is beschikbaar voor iPhone en Android.