Taco's met bloemkool

Bij taco’s denk je waarschijnlijk aan knapperige mais tacoschelpen met gehakt en bonen, maar wist je dat taco's in Mexico juist zacht zijn? Bovendien zijn er veel meer variaties op de vulling dan alleen gekruid gehakt. Wij hebben een smaakvol recept met spicy geroosterde bloemkool. Hieronder lees je hoe je het bereidt!

INGREDIËNTEN

1 bloemkool

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 theelepel komijn

1 theelepel chilipoeder

2 theelepels kerriepoeder

Cherrytomaatjes

Rode kool

Avocado

Radijsjes

6 Zachte taco’s

Handje koriander

200 ml kokosyoghurt

Limoen

Peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes en marineer ze door alle kruiden (knoflook, komijn, chilipoeder en kerriepoeder) met de olie in een kom te mengen. Leg de roosjes in het kruidenmengsel en vervolgens in een met bakpapier belegde ovenschaal. Bak de bloemkoolroosjes ongeveer 30 minuten.

Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes, de rode kool in reepjes, de avocado en radijsjes in plakjes. Meng de kokosyoghurt met het sap van de limoen, peper en zout.

Haal de bloemkool uit de oven en verwarm de taco’s in de nog hete oven. Beleg ze met de bloemkoolroosjes en de rest van de groentes, sprenkel de yoghurtdressing eroverheen en garneer met koriander.