Tender

Tinder is tegenwoordig de meest populaire dating app waarbij je, na aanmelding met je Facebook profiel, in contact kan komen met mensen uit je omgeving. Op basis van foto's kan je naar links swipen als je niet geïnteresseerd bent en naar rechts swipen als je wel geïnteresseerd bent en in contact wilt komen met de persoon. Hier is door drie alumni's van een universiteit goed op ingespeeld, zij hebben namelijk een app ontwikkeld met de naam Tender. In deze app vervang je de potentiële dates voor potentiële recepten.

In de app Tender Food and Recipes staan duizenden recepten die langs komen op je scherm, swipe je naar links zie je hem nooit meer voorbij komen, swipe je naar rechts, wordt hij opgeslagen in je receptenboek. De bouwers van de app Tender vinden dat eten meer is dan alleen het tellen van calorieën, het is ook kunst. Daarom laten ze voornamelijk de mooiste recepten zien van over de hele wereld. Want de meeste mensen weten meestal pas wat ze willen eten als ze het zien.

In jouw persoonlijke profiel staat het receptenboek en je kan ook vrienden volgen en zien wat zij aan het koken zien in je nieuwsoverzicht. Zelf kan je natuurlijk ook delen wat je aan het koken bent om al je vrienden te laten watertanden van jouw creaties.

De app is beschikbaar voor iPhone en Android.