Testimonial: Léon & Ellen Adriaanse

Eind 2000 ben ik zelfstandig ondernemer (interimmanager) geworden, omdat ik vrijheid wilde. Vrijheid betekende voor mij: zélf de dingen bepalen, waarde creëren voor mijn opdrachtgevers en daarmee veel geld verdienen om mijn gezin te kunnen onderhouden. Traditioneel zelfstandig ondernemerschap heeft me echter nooit de vrijheid gebracht die ik zocht. In tegendeel: ik was altijd aan het werk! Daarnaast liepen we grote risico’s, want: niet werken betekent geen geld verdienen, pensioen was niet geregeld en hoe zou mijn gezin verder moeten als er met mij wat zou gebeuren? We zaten in de traditionele rat race en daar wilden we uit!

We zaten in de traditionele rat race en daar wilden we uit

Op enig moment werd Ellen gevraagd om een netwerk marketing bedrijf te komen beoordelen. Tijdens een presentatie van het bedrijf zag Ellen heel goede producten en zag ik een zakelijk concept waarmee we onze risico’s konden afdekken en waarmee mijn gewenste vrijheid wel binnen handbereik kwam. Op vrijdag woonden we een bedrijfspresentatie bij en na het weekend zijn we gestart. We hadden de mogelijkheid om in de hoogste positie te starten dus dat deden we. Ik dacht nog: die organisatie opbouwen, dat doe ik wel even. Maar dat bleek lastiger dan ik had bedacht. Als zelfstandig ondernemer was (en ben) ik echter eigenwijs en daarmee hebben we enige tijd verloren. Ik heb echt moeten leren om te willen luisteren naar mensen die succesvoller waren dan ik. Vanaf het moment dat ik dat deed, begon ons team te groeien (in Europa en vanaf eind 2017 ook in de Verenigde Staten). Structuur in de manier waarop ik werk, is voor mij altijd erg belangrijk geweest en heeft ons de afgelopen jaren enorm geholpen. Die structuur stellen we ook beschikbaar aan anderen via ons Beyuna Training Centre in Oss (met wekelijkse bedrijfspresentaties en bedrijfstrainingen) en online.

Om te kunnen leven op de manier waarop wij dat willen, autonoom, bouwen Ellen en ik de komende vijf jaar aan een trustfonds. Dat is in eerste instantie leuk voor ons, onze kinderen en onze directe omgeving. Daarnaast zien we in de maatschappij een aantal zaken die anders en beter kunnen. Daarvoor is geld nodig en een trustfonds stelt ons in de gelegenheid om op onze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij.