UP Coffee

Nederland staat op plaats 3 op 's werelds ranglijst van meest koffie consumerende landen. Gemiddeld drinken we 2,5 kopje koffie per dag volgens marktonderzoek van bureau Euromonitor.

Ondanks het feit dat we allemaal wel weten dat veelvuldige consumptie van cafeïne slecht is voor de gezondheid blijven we toch toegeven aan deze 'verslaving'.

Jawbone creëerde de app UP Coffee met de intentie je te helpen om jouw cafeïne inname in toom te houden.

De handige applicatie houdt bij wanneer je cafeïne-niveau laag is en wanneer je teveel cafeïne binnen krijgt. Het doel van de app is om je cafeïne gebruik bij te houden en inzicht te geven of dat (eventuele) effecten heeft op je slaapgedrag. De app helpt je om je cafeïne niveau zo laag mogelijk te houden zodat je moeiteloos in slaap kunt vallen.

In de Engelstalige app geef je eerst details over jezelf. Je geslacht, lengte en gewicht. Verder vul je in hoe laat je normaal gaat slapen en hoe gevoelig je denkt te zijn voor cafeïne.

De app heeft een speelse maar duidelijke vormgeving. Je kunt leuke weetjes lezen, je cafeïne niveau in de gaten houden en doorgeven wanneer je cafeïne hebt gedronken of gegeten. Met het + knopje zijn de producten die je op dat moment gebruikt vrij eenvoudig toe te voegen. Je kunt daarbij niet alleen kiezen uit vele soorten koffie of thee maar ook uit frisdranken, energiedrankjes, snoep en voedingssupplementen waar cafeïne.

Naarmate je de applicatie langer gebruikt krijg je via het 3de scherm nog beter inzicht in je cafeïne gebruik in een staaf diagram. UP Coffee werkt ideaal met de Jawbone UP armband, maar kan ook zonder prima functioneren.

Een ideale app om je te stimuleren om jouw cafeïne gebruik te verminderen!