Vegan lemon cheesecake

Cheesecake wordt normaliter gemaakt van roomkaas, boter, eieren etc, maar je kunt ook een gezonde variant maken en dan is deze ook gelijk vegan. Een gezonde cheesecake? Jazeker, dan maak je de vulling van cashewnoten! Probeer dit recept en je wilt nooit meer anders!

INGREDIENTEN – 1 middelgrote taart

• 100 gram ontpitte dadels

• 120 gram havermout

• 50 gram pecannoten

• 180 gram ongezouten cashewnoten, geweekt

• 1 citroen (geraspte schil en sap)

• 100 ml plantaardige melk

• 3 el kokosolie, vloeibaar

• 3 el agavesiroop

• 2 tl vanille-extract

BEREIDING

Laat de cashewnoten minimal 4 uur in water weken. Heb je minder tijd? Dan kun je ze ook 15 minuten in heet water laten weken. Hoe romiger je de vulling wilt hebben, hoe langer je de cashewnoten zal moeten laten weken.

Voor de bodem meng je de ontpitte dadels, havermout, pecannoten en 1 tl vanille-extract in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Duw het goed aan en zet het in de koelkast.

Voor de vulling spoel je de keukenmachine of blender om en voeg je de afgespoelde cashewnoten, melk, kokosolie, agavesiroop, vanilla-extract en de sap en geraspte schil van de citroen toe. Laat een aantal minuten draaien totdat het een glad en romig mengsel is geworden. Giet het mengsel op de bodem en zet de springvorm in de vriezer voor minimaal 1 uur.

Garneer met extra geraspte citroenschil voor het serveren en snijd kleine puntjes, want machtig is het zeker!