Tofu is geen vreemd ingrediënt in de Aziatische keuken, maar door het op deze manier te bereiden lijkt het op gehakt en wordt het super smaakvol gekruid, aangezien de smaak van tofu normaal neutraal is. Heerlijk over een roerbak met groenten en mie!
Ingrediënten (4 personen)
375g tofu naturel
1 paksoi
1 rode paprika
100g taugé
250g eiermie
1 el paprikapoeder
1 el gemalen komijnzaad
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl zout
2 el ketjap manis
2 el sambal oelek
2 el sojasaus
1 limoen
6 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, des te beter de vegetarische gehakt lukt. Verkruimel de tofu fijn in een kom. Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de helft van de olie. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. Voeg de ketjap en de helft van de sambal toe en meng goed. Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
Was ondertussen de paksoi en paprika en snijd in stukken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de sap eruit. Meng met 2 el olie, de rest van de sambal en de sojasaus tot een dressing.
Breng een pan water aan de kook en bereid de mie volgens de instructies op de verpakking. Laat vervolgens de mie uitlekken. Verhit dan een wokpan met wat olie en wok de paprika en paksoi een paar minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de mie, taugé en de dressing toe, schep het geheel door elkaar en verdeel over borden. Schep het tofugehakt eroverheen en eet smakelijk!