Vegaburger

Gelukkig voor het milieu en de dieren, kiezen we steeds vaker voor vleesvervangers. Toch zijn de vegetarische burgers in de supermarkt niet altijd de beste keuze, aangezien ze helaas vaak ongezonde geur-, kleur- en smaakstoffen, vulmiddelen en toegevoegde suikers bevatten. Wist je dat een vegaburger eigenlijk heel makkelijk is om zelf te maken en deze variant is écht heel smaakvol. Plus, je weet precies welke ingrediënten erin zitten.

Ingrediënten (6 burgers)

250 gram gekookte zwarte bonen

100 gram quinoa

50 gram havermout

1 teentje knoflook

2 el sojasaus

1 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper

2 tl komijn

½ el mosterd

2 el ketchup

1 el kokosolie

BEREIDING

Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat het vervolgens goed uitlekken. Giet de zwarte bonen af en voeg ze samen met de quinoa toe aan een keukenmachine of blender. Doe het mengsel in een kom.

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de kom en meng goed door elkaar. Voeg extra havermout toe als het mengsel te vochtig is. Draai vervolgens zes ballen van het mengsel en druk ze plat tot een burger. Bak de burgers in een pan met kokosolie aan beide kanten krokant. Je kunt de burger op een broodje eten met wat toppings zoals sla, avocado, tomaat of je kunt de burgers zo eten met wat groente.

Tip: je kunt de zwarte bonen ook vervangen door kidneybonen of kikkererwten.