Snelle vega quesadilla’s

Een simpel en lekker Mexicaans lunchrecept voor wanneer je jouw bammetje of salade even zat bent. Deze quesadilla’s zijn door de bonen eiwitrijk en de kruiden en specerijen zorgen voor veel smaak en ze bevatten flavonoïden. Dat zijn geconcentreerde antioxidanten en andere bioactieve stoffen. Wist je dat quesadilla’s voor de Mexicanen vergelijkbaar zijn met wat tosti’s zijn voor Nederlanders? Buen apetito!

INGREDIËNTEN

  • 4 grote mais of meergranen tortilla’s

  • 2 blikken zwarte of kidney bonen

  • 4 plakken cheddar cheese

  • ½ bouillonblokje

  • ¼ el knoflookpoeder

  • ¼ el komijn

  • ¼ el kaneel

  • ¼ el koriander

  • ¼ el (gerookte) paprikapoeder

  • Beetje water

  • Olijfolie

  • Optioneel: meer groente, zoals champignons, mais of paprika

BEREIDING

Spoel de bonen om en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een pan samen met het halve bouillonblokje, de kruiden en een beetje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Haal het bonenmengsel van het vuur en stamp met een aardappelstamper de bonen fijn. Dit hoeft niet heel precies, er mogen hele bonen tussen zitten.

Doe een beetje olijfolie in grote koekenpan en leg hier een tortilla in. Besmeer met de helft van het bonenmengsel en beleg met de kaas. Leg hierop nog een tortilla. Bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur aan beiden kanten, totdat de quesadilla goudbruin is.

Snijd net als een pizza in punten en eet het met srirachasaus of guacamole.

Tip: je kunt dit recept ook ‘veganizen’ door vegan kaas te gebruiken!