Wortelcake

Ingrediënten:

  • 200g wortels, geraspt

  • 10 dadels zonder pit

  • 6 eieren

  • 120 ml kokosolie, vloeibaar

  • 50g kokosmeel (of amandelmeel)

  • 1 tl kaneel

  • ½ tl zout

  • ½ t wijnsteen bakpoeder

  • ¼ tl kokosbloesemsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een bakblik in met wat kokosolie. Combineer de dadels met 1 ei in de blender en maal tot een fijne pasta. Voeg de overige eieren, kokosolie, kokos(amandel)meel, kaneel, zout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe en maal tot een glad beslag.

Pureer de wortels en walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen. Schep het beslag in het bakblik en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan!