Zomerse Perzik Salade met Basilicum Dressing

Ingrediënten:

  • 2 kopjes verse basilicum blaadjes en nog wat extra voor de garnering

  • 1/4 kopje juliënne gesneden rode ui

  • 2 eetlepels extra-virgine olijf olie

  • Zout en vers gemalen zwarte peper

  • 4 rijpe perziken, in blokjes gesneden

  • 4 tomaten, in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel citroen sap

  • 50 gram verkruimelde feta kaas

Bereiding:

Blancheer de basilicum in ruim kokend water (ca. 15 seconden).

Pureer de blaadjes daarna in een blender of met een staafmixer. Meng direct de olijf olie erdoor en voeg wat zout en peper toe naar smaak.

Verdeel de basilicum puree op een schaal en leg daar vervolgens de perziken, de tomaten en de ui op. Sprenkel het citroen sap erover en bestrooi met nog een snufje zout en peper.

Garneer de salade met de feta kaas en wat basilicum blaadjes en serveer direct.

Eet smakelijk